Hoppa till innehåll

Elbit Systems Sweden får uppdrag att leverera taktiska kommunikationslösningar värt ca 500 MSEK

Logotyp: Elbit Systems
Logotyp: Elbit Systems

PRESSMEDDELANDE 23 JANUARI, 2023

Elbit Systems Sweden har tecknat avtal med Försvarets Materielverk (FMV) om att leverera Technical High Mobility Shelters, ordervärdet är cirka 500 miljoner SEK. Avtalet innefattar även optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll till ett totalt värde om ytterligare 600 miljoner SEK.

Kontraktet med FMV innebär att Elbit Systems Sweden kommer leverera två typer av Technical High Mobility Shelters (THMS) vilka ska fungera som mobila kommunikationsplattformar för Försvarsmakten. Systemlösningen kan användas på både band- och hjulgående plattformar och kommer bli en del av Arméns nya C2-infrastruktur.

Under kontraktsperioden kommer Elbit Systems Sweden nyttja Elbits omfattande erfarenhet av taktiska kommunikationshytter för att designa, bygga och leverera en stor volym av RL HYTT 24A och RL HYTT 24B allt-i-ett taktiska kommunikationshytter åt FMV. Kontraktet avser perioden 2023-2025 med optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll.

THMS-programmet utmärker ännu en milstolpe för Elbit Systems Sweden i vårt bidrag till digitaliseringen av Sveriges försvar, en milstolpe vi är stolta över” säger Tobias Wennberg, VD för Elbit Systems Sweden. ”Tillsammans med våra andra C2-projekt kommer THMS-programmet utgöra en viktigt och strategisk komponent i vårt erbjudande till Sverige.”

För ytterligare information,

Tobias Wennberg, VD
+46727183773
tobias.wennberg@elbitsystems.se

Hannes Svahn, Marketing Communicator
+46739108337
Hannes.svahn@elbitsystems.se

www.elbitsystems.se
LinkedIn: Elbit Systems Sweden

Företagsnamn:
Elbit Systems Sweden AB
Adress:
Långfilsgatan 5
Postnummer och Ort:
412 76 Göteborg
Telefon:
+46 73 318 75 01
E-post:
info@elbitsystems.se
Hemsida:
www.elbitsystems.se