Hoppa till innehåll

Elbit Systems Sweden får order på satellitkommunikationssystem

Logotyp: Elbit Systems
Logotyp: Elbit Systems

Elbit Systems Sweden har tecknat avtal med Försvarets verk (FMV) om att utveckla och leverera transportabla satellitkommunikationssystem. Kontraktet innehåller även optioner för FMV att beställa fler system.

PRESSMEDDELANDE 5 APRIL 2023

Beställningen omfattar ett trlerbaserat satellitkommunikationssystem, programmet går under beteckningen VSAT. Systemen är designade för att enkelt transporteras och snabbt driftsättas, och för att fullt ut kunna opereras på distans. Kontraktet kommer att levereras under 2023 med optioner för ytterligare förlängning.

”Vi ser fram emot att fortsätta stödja Sveriges försvar genom vårt bidrag till digitaliseringen. Elbit är världsledande inom satellitkommunikation, från stationära till mobila lösningar och VSAT-projektet är ett viktigt instegsprojekt för vår del. Dessutom kommer systemen följa NATO-standard och enkelt kunna integreras med NATO:s existerande kommunikationsnätverk.” säger Tobias Wennberg, VD för Elbit Systems Sweden.

För ytterligare information,

Hannes Svahn, Marketing Communicator
+46 73 910 83 37
hannes.svahn@elbitsystems.se

Elbit Systems är ett världsledande teknikbolag med verksamhet inom en rad olika områden, främst inom försvar och säkerhet. Vi utvecklar och tillhandahåller ett brett sortiment produkter och system för applikationer i luften, på marken, till havs eller inom cyberområdet.
När det handlar om digitalisering av militär kommunikation och militära ledningssystem är Elbit Systems en ledande aktör – och en pionjär. Vi erbjuder digitaliserade helhetslösningar och har en produktportfölj som täcker allt från HF-radio och UAS till satellit och IP/WAN-nätverk.

Företagsnamn:
Elbit Systems Sweden AB
Adress:
Långfilsgatan 5
Postnummer och Ort:
412 76 Göteborg
Telefon:
+46 73 318 75 01
E-post:
info@elbitsystems.se
Hemsida:
www.elbitsystems.se