Hoppa till innehåll

BAE Systems Bofors 57 Mk3 marinpjäs valda för Indonesiska marinen

KARLSKOGA, Sverige – Den indonesiska marinen har valt BAE Systems Bofors 57 Mk3 marinpjäs för landets KCR-60 fartygsprogram. Kontraktet med statligt ägda skeppsbyggare PT PAL Indonesien inkluderar fyra Bofors 57 Mk3-pjäser.

Systemet är utformat för att hantera hot i miljön nära kusten och är redan installerat i ett flertal länder; USA, Kanada, Sverige, Finland och Mexiko. Tre KCR-60-fartyg är för närvarande i tjänst med den indonesiska marinen, Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Laut, eller TNI-AL, med ett fjärde fartyg planerat att vara i drift 2021.

Två av de nya systemen kommer att installeras på två KCR-60-fartyg som för närvarande håller på att byggas, medan de återstående två pjäserna kommer att installeras på två befintliga KCR-60-fartyg. Produktionen sker hos BAE Systems i Karlskoga och den första pjäsen planeras levereras 2020 och den sista 2021.

”Kontraktet med PT PAL Indonesien visar på ett fortsatt förtroende för BAE Systems marina system och att vi konsekvent uppfyller ställda kvalitetskrav från kunden”, säger Ulf Einefors, marknadschef på BAE Systems i Karlskoga.

För mer information:

Katarina Tolgfors, Kommunikationschef BAE Systems
Mobil: + 46- (0) 72-236 3424
katarina.tolgfors@baesystems.se

Företagsnamn:
BAE Systems Bofors AB
Postnummer & Ort:
691 80 Karlskoga
Webbplats:
www.baesystems.com
Telefon:
+46 586 733000
E-post:
info@baesystems.se
BAE Systems Bofors medverkar i SOFF:s tidning "Svensk förmåga i en osäker omvärld", April 2018:
Faster. Stronger. Higher Performance. - Technologies in support of a safer future

Relaterade nyheter