Hoppa till innehåll

ÅAC Microtec vinner order på delsystem till 10 satelliter från Aistech

ÅAC Microtec AB ÅAC har vunnit en order från Aistech Space i Spanien avseende delsystem till 10 av Aistechs nästa generation av satelliter. Ordervärdet är cirka 5,6 MSEK, leveranser startar under tredje kvartalet 2018.

Den nya ordern utökar ÅAC:s andel av delsystemsmarknaden och påvisar den senaste produktgenerationens styrkor och marknadens efterfrågan. Aistech kommer att använda delsystemen i sin nya 2U-satelliet (1U = 10x10x10 cm) som ska spåra flygplan genom en avancerad ADS-B (Automatic Dependent Surveillance – Broadcast) nyttolast. ADS-B är en flygplansövervakningsteknik som används av flygindustrin för att möjliggöra övervakning och ledning av flygtrafik.

– Satellitintegratörer letar efter utrustning och teknik som uppfyller de tekniska kraven till sina rymdfarkoster och konstellationer. Vårt senaste produktutbud tillgodoser de högt ställda krav integratörerna har idag. Kraven baseras på utvecklingen av kommersiella missioner med högpresterande lösningar. Vi är glada över förtroendet från Aistech-teamet och hoppas kunna utöka samarbetet ytterligare, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

– Inom Aistech Space strävar vi alltid efter excellens i vårt arbete. Vår utgångspunkt är att framgång bara kan uppnås i samarbete med framstående partners. Därför är vi helt övertygade om att arbetet med ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space hjälper oss att uppnå våra mål, säger Guillermo Valenzuela, VD för Aistech Space.

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, investor@aacmicrotec.com
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, investor@aacmicrotec.com

Company name:
AAC Clyde Space AB
Address:
Dag Hammarskjölds väg 48
Zip code & City:
751 83 Uppsala
Homepage:
www.aac-clydespace.com
Visitor address:
Staben, Uppsala Science Park
Phone number:
+46 18 560 130
E-mail:
info@aac-clydespace.com