Hoppa till innehåll

ÅAC Microtec vinner order på delsystem om 7,2 MSEK

ÅAC Microtec AB ÅAC har vunnit en order från ett bolag i Sydamerika på delsystem till deras kommande satellitkonstellation. Ordervärdet är ca 7,2 MSEK, med möjlighet till ytterligare 4,9 MSEK i början av 2019 avhängigt av planering och tillgängliga uppskjutningsmöjligheter för den senare delen av konstellationen. Ordern levereras under perioden 2018-Q4 till 2019- Q2.

ÅAC har tidigare levererat delsystem till det sydamerikanska företaget och nu har kunden lagt ytterligare order på delsystem till nästa del av sin satellitkonstellation som omfattar tillverkning och uppskjutning av fler än 50 rymdfarkoster under de närmaste 24 månaderna.

– Detta är en betydande order på ett stort antal delsystem som också påvisar de senaste marknadstrenderna i tillväxten av små och medelstora satellitkonstellationer. Vi hoppas kunna utvidga relationen under den närmaste tiden och ser fram emot att fortsätta arbeta med deras team i Sydamerika, säger Iraklis Hatziathanasiou, Vice President Business Development ÅAC Microtec.

2018-05-24

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, investor@aacmicrotec.com
Ordförande Rolf Hallencreutz, investor@aacmicrotec.com

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

Company name:
AAC Clyde Space AB
Address:
Dag Hammarskjölds väg 48
Zip code & City:
751 83 Uppsala
Homepage:
www.aac-clydespace.com
Visitor address:
Staben, Uppsala Science Park
Phone number:
+46 18 560 130
E-mail:
info@aac-clydespace.com