Hoppa till innehåll

Svensk-amerikansk försvarsmarknadsdag i Washington

Internationellt samarbete Sverige USA stärker transatlantiska länken
Internationellt samarbete Sverige USA stärker transatlantiska länken

Tillsammans med vår systerorganisation National Defense Industry Association (NDIA) kommer SOFF att ordna ett seminarium i Washington den 10 maj med gemensam middag på kvällen.

Detta är 16:e gången i ordningen som liknande seminarium anordnas. Senast var 2015 i Stockholm.

Seminariet erbjuder goda möjligheter att träffa intressanta företag från USA och beslutsfattare från förvaltningen samt öka kunskapen om förutsättningar och möjligheter att göra affärer i USA.

Det är även ett bra tillfälle att förstå den starka bilaterala relationen som USA och Sverige har utvecklat på området och vad samarbetet innebär de kommande åren.

Den 11 maj arrangeras även ett kompletterande program där vi kommer få höra talare belysa den omfattande amerikanska försvarsmarknaden och ge exempel på hur man kan komma in som leverantör. Talarna har olika erfarenheter och bakgrund från kongressen, försvarsmakten/departementet, tankesmedjor och lobbyister. De kommer att diskutera försvarsmarknaden från sina olika perspektiv och tillsammans kommer de att bidra till att ge en ökad insikt i den komplexa värld som amerikanska försvarsaffärer innebär. Dagen avslutas med ett besök på Kongressen för intresserade.

Dessutom – arrangerar systerorganisationen NDIA den 9-10 maj en utbildning i hur Pentagon upphandlar och hur det fungerar att ”göra affärer i Washington” där möjlighet finns att delta.

Program 10 maj
Program 11 maj

Washington
10 - 11 maj 2017

Plats

House of Sweden, 2900 K St NW, Washington, DC 20007

Organisatör

SOFF

Till anmälan

Relaterade evenemang