Hoppa till innehåll

Möte om försvarsmarknaden i Brasilien

Om_soff
Om_soff

Sedan 2009, med undertecknandet av Gripen-avtalet som stärkt det strategiska partnerskapet mellan Brasilien och Sverige, har det skett en rad samarbeten mellan länderna på ett antal nyckelområden. Förvärvet av Gripen ligger till grund för ett partnerskap som kommer att vara i minst 30 år. Brasiliens ekonomiska konjunktursvacka som även skildrar en politisk kris har gjort att flera av försvarssektorns planerade projekt avstannat. Den gemensamma uppfattningen i Brasilien är att det är tid att lära om hur andra länder arbetar med att effektivisera och optimera sitt försvar genom att bygga upp en hållbar och genomtänkt strategi.

Eftersom Sverige redan är en strategisk partner till Brasilien är det rimligt att upprätthålla en öppen dialog med Brasilien. Sverige har mycket att tillföra i den diskussionen och företag som vill satsa på Brasilien som en långsiktig marknad kan genom den öppningen bygga upp sitt varumärke gentemot viktiga aktörer inom den brasilianska försvarssektorn.

Med bakgrund i ovanstående vill Business Sweden tillsammans med SOFF bjuda in till ett möte för att samtala om det fortsatta främjande-uppdraget i Brasilien. Se nedan förslag på agenda.

• Brasiliens ekonomiska och politiska status i korta drag
• Status på försvarsprojekten i Brasilien
• Förslag på Sveriges samlade medverkan under 2017
– ”Go-to-market” initiativ gentemot brasilianska försvarssektorn
– LAAD 2017

6 december 2016

Plats

Storgatan 5, Stockholm
Möjlighet kommer att finnas att delta via Skype för de som inte har möjlighet att resa hit. Ange det i så fall i din anmälan

Tid

kl. 09.30-12:00. Kaffe från kl. 09:00

Avgift

Seminariet är kostnadsfritt.

Till anmälan

Relaterade evenemang