Hoppa till innehåll

FAR/DFARS – hur fungerar de amerikanska regelverken?

Internationellt samarbete Sverige USA stärker transatlantiska länken

FAR/DFARS – hur fungerar de amerikanska regelverken kring upphandling och vad har hänt sedan 2019 års konferens?

Seminariet syftar till att öka kunskapen i försörjningskedjan om FAR & DFARS, vilket förenklat är motsvarigheten till ”LOU” och ”LUFS”, dvs. upphandlingsregelverket.

Alla federala inköp styrs av Federal Acquisition Regulation (FAR), som syftar till att säkerställa etisk, effektiv och ändamålsenlig användning av federala medel. FAR och dess tillägg är fritt tillgängliga för alla på www.acquisition.gov. Utöver de grundläggande klausulerna finns runt 30 tillägg för olika inköpskategorier, däribland Defense Federal Acquisition Regulation Supplement (DFARS), som styr inköp av varor och tjänster inom försvarsområdet som årligen uppgår till över $100 miljarder.

FAR/DFARS seminarium om det amerikanska regelverket. Vid en första anblick förefaller DFARS överväldigande. Över 1400 sidor lagtext (FAR över 2000 sidor), som ytterst få personer utanför den amerikanska försvarsindustrin förmår att överblicka och i synnerhet är en utmaning för företag i försörjningskedjan. På seminariet kommer bl.a. försvarsföretag som har avtal med U.S. Government illustrerar betydelsen av en god efterlevnad av FAR & DFARS.

Program

Seminariet kommer att genomföras digitalt och över två eftermiddagar.

Länk (digitalt)
16 - 17 mars 2021

Plats

Digitalt

Tid

16 mars kl. 13:00-16:00
17 mars kl. 14:00-17:00

Organisatör

Säkerhets- och försvarsföretagen

Avgift

Kostnadsfritt för medarbetare i SOFF:s medlemsföretag
Andra företag - 950:-/p

Till anmälan
| Uppdaterad:

Relaterade evenemang