Hoppa till innehåll

W5 Solutions vinner upphandling av startaggregat till FMV

W5 Solutions vinner upphandlingen på startaggregat till helikopter 14 och 16. Kunden är Försvarets Materielverk, FMV.

För att tillgodose svenska Försvarsmaktens behov av strömförsörjningsutrustning till helikopter 14 (NHIndustries NH90) och helikopter 16 (Sikorsky Black Hawk), har W5 Solutions tilldelats kontrakt på leverans av ”Ground Power Units (GPU)”, även kallat startaggregat. Startaggregatet har en effekt på 50kVA och är anpassat för de särskilda krav som flyget ställer. Förutom att uppfylla högt ställda krav på elektromagnetisk kompabilitet (EMC), spänningskvalitet och driftsmiljö är startaggregatets mobilitet stor. Med sin inbyggda dieselmotor är det helt självförsörjande och det levereras monterat på en kärra för förflyttning på flygplats eller flygbas, samt kan enkelt lastas på och fraktas med transportplan.

– Vi är mycket stolta för att FMV givit oss förtroendet att leverera detta helhetsprojekt, säger Daniel Hopstadius, VD på W5 Solutions. Sedan tidigare har vi levererat bärbara GPU till Försvarsmaktens mindre helikopter 15 (Leonardo AW109) och med detta projekt kommer vår produktportfölj att kompletteras inom segmentet. Projektet och produkterna är talande exempel på vad vi som ett högteknologiskt, flexibelt och kostnadseffektivt bolag levererar till företag och myndigheter inom försvars- och säkerhetssektorn. Det rör sig om ett långsiktigt helhetsåtagande som omfattar både tjänster och produkter, från utveckling, tillverkning och verifiering till leverans. Även säkerhetsanalyser, teknisk dokumentation och projektledning ingår i åtagandet.

Helikopter 16: Fotograf Anders Johansson, FMV

W5 Solutions är en svensk försvarsleverantör med lång erfarenhet av att leverera produkter, system och tjänster till försvars- och säkerhetssektorn. W5 Solutions, som bildades genom sammanslagningen av bolagen MSE, Teleanalys och W-5 Systems, står för ett gediget kunnande och en lång erfarenhet av utveckling, produktion, leverans och underhåll av tekniskt komplicerade försvarssystem såsom stridsvagns- och flygsimulatorer, strömförsörjningsutrustning, målmateriel och kommunikationssystem. Bolagets produkter finns levererade i ett 50-tal länder.

För ytterligare information, kontakta oss enligt nedan:

Affärsområdesansvarig Johan Schmitz
E-post: johan.schmitz@w5solutions.se
Telefon: +46 476 559 55