Hoppa till innehåll

Sverige beställer Carl-Gustaf-ammunition av Saab

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) avseende ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf®. Ordervärdet är cirka 800 miljoner SEK och leveranser kommer att ske 2023-2025.

Beställningen är lagd inom ett befintligt ramavtal som uppdaterades i april 2022 som möjliggör för FMV att lägga beställningar på understödsvapen och ammunition från Saab under en tioårsperiod. Beställningen omfattar den nya programmerbara spränggranaten HE 448.

– Det är glädjande att vårt världsledande granatgevär än en gång stärker den svenska försvarsförmågan. Det visar på Carl-Gustaf-systemets utmärkta förmåga och robusthet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Tillsammans med det nya riktmedlet FCD 558, som Sverige beställde i slutet av 2021, ger den nya spränggranaten HE 448 operatören möjlighet att snabbt konfigurera inställningar för laddad ammunition. Den breda vidden av ammunitionstyper tillgängliga för Carl-Gustaf möjliggör ytterligare taktisk flexibilitet och ökar soldatens handlingsförmåga, träffsannolikhet och effektivitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @Saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.  Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.