Hoppa till innehåll

Saabs supportkontrakt för Storbritanniens artillerilokaliseringssystem Arthur förläng, #Saabgroup

Saab har tecknat kontrakt med Storbritanniens Ministry of Defence gällande en ettårig förlängning på ett supportkontrakt från 2015 för artillerilokaliseringssystemet Arthur.

Saab levererade de första Arthursystemen till Storbritannien för 15 år sedan. Arthur, som i Storbritannien kallas för Mobile Artillery Monitoring Battlefield Asset (MAMBA), används av brittiska arméns 5th Regiment Royal Artillery och har bland annat använts vid uppdrag i Irak och Afghanistan.

“Storbritannien är en viktig marknad för våra markradarsystem och Storbritannien blev nyligen vår största kund för radarn Giraffe AMB. Vi är mycket glada att bidra till att skydda brittiska trupper genom att fortsätta att underhålla Arthur-systemen”, säger Anders Carp chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab kommer att utföra arbetet på plats hos 5th Regiment Royal Artillery på anläggningen Marne Barracks i Catterick, Storbritannien.

Arthur används för en mängd uppdrag, exempelvis för att undertrycka artilleri, eldledning av egna artillerivapen, och för att skydda egna styrkor och civila genom att varna för inkommande eld. I systemet används passiv fasstyrd antennteknik för optimal prestanda i elektroniska krigföringsmiljöer. Väl beprövad teknik ger en utmärkt balans mellan mobilitet, räckvidd, precision, elektroniskt störskydd, operativ tillgänglighet och livscykelkostnad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.