Hoppa till innehåll

Saabs stridsledningssystem är australiska flottans val

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har pekats ut av Australiens regering som önskvärd leverantör av ett taktiskt ledningssystem för flottans nio nya fregatter. Saabs stridsledningssystem 9LV kan vara en viktig del av deras kommande fregattprogram och uppgradering av jagarprogrammet (Air Warfare Destroyer). Saab har också blivit utpekad som leverantör av stridsledningssystemet 9LV för det kommande programmet omfattande Offshore Patrol Vessels.

Under de senaste 30 åren har Saab i Australien etablerat en stark relation med den australiska flottan, genom att leverera stridsledningssystem till deras fregatter av ANZAC-klassen, Canberra-klassen, samt för försörjningsfartyg.

”Saab välkomnar det besked Australiens premiärminister nu givit, som visar på Saabs viktiga roll i regeringens satsning på stridsledningssystem. Detta är ett erkännande av de avancerade stridsledningsförmågor som vi utvecklat för Australien och vi ser fram emot att jobba nära dem för att leverera system med mycket stark förmåga för deras fregatter och andra plattformar”, säger Dean Rosenfield, Managing Director för Saab Australia.

För närvarande har Saab varken undertecknat något kontrakt eller mottagit någon order.

”Regeringens beslutsamhet och stöd till den australiska industrin skapar tillförsikt hos Saab att göra långsiktiga investeringar. Förutsatt att ett kontrakt kommer på plats, skapar detta arbetstillfällen och tillväxt på den australiska marknaden, såväl vid utveckling som vid support för alla större skepp i den australiska flottan”, säger Dean Rosenfield.

Saabs marina stridsledningssystem 9LV erbjuder komplett C4I för varje typ av marin plattform, från stridsbåtar till patrullbåtar, fregatter eller hangarfartyg, samt ubåtar. Våra 9LV-lösningar förser örlogsflottor med enastående operationella egenskaper, från skärgård till öppet hav.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.