Hoppa till innehåll

Saabs presenterar nytt anpassningsbart kamouflage, #Saabgroup

Saab presenterar det nya anpassningsbara Barracuda Mobile Camouflage System (MCS), det världsledande kamouflaget för fordon. En enda uppsättning anpassningsbart MCS ger flera olika kamouflagemönster som hjälper trupper att undgå upptäckt i olika typer av terräng.

Det nya anpassningsbara Barracuda Mobile Camouflage System är konstruerat för att användas i mer än en typ av miljö. Det plattformsintegrerade systemet är tillverkat av paneler och kallas för en ”uniform”, eftersom det är skräddarsytt efter fordonet. En del paneler går att anpassa och innehåller andra färger.

Ett system för skogsmark kan enkelt göras mer lämpligt för stadsmiljöer genom att byta ljusgrönt mot grått. En vinteruniform kan anpassas till våren eller tjockt lövverk genom att byta några paneler till grönt och brunt.

– Det nya anpassningsbara MCS har utvecklats för att uppfylla kraven hos moderna och snabbrörliga manöverförband som verkar i stridsområdet och snabbt förflyttar sig mellan olika slags terräng. Förbanden kan ta sig från landsbygd till stadsmiljöer under samma dag, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Barracudas avancerade produkter för kamouflageteknik har exporterats till fler än 60 länder över hela världen. Saab erbjuder ett unikt paket med skräddarsydda kamouflagesystem och lösningar för skydd av trupp som försämrar fiendens förmåga att upptäcka mål och anfalla dem. Dessa lösningar skyddar personal, fordon och basområden mot fientliga sensorer och fientligt måluttag.

Barracudas kamouflagelösningar erbjuder ett multispektralt skydd. Allt från ultraviolett, synligt, nära infrarött och kortvågigt infrarött ljus, till värmesensorer och radar. Inbyggt skydd mot värmestrålning minskar temperaturen i fordon och ökar besättningens komfort, eldgivningens precision samt bränsleeffektivitet.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.