Hoppa till innehåll

Saab vinner indiskt kontrakt för AT4-vapen

Saabs AT4-vapen har blivit utvalt av den indiska försvarsmakten i en upphandling för engångvapen. AT4-vapnen kommer att användas av den indiska armén och det indiska flygvapnet.

Den indiska försvarsmakten är en ny kund på AT4. Den här beställningen omfattar AT4CS AST, som kan avfyras från slutna miljöer, exempelvis inifrån byggnader, bunkrar och andra urbana miljöer. AT4CS AST är utrustad med en tandemladdning med lägen som är optimerade för att besegra fiender i byggnader och förstöra strukturer eller skapa en ingång till dem.

Kontraktet är signerat med FFV Ordnance AB, som ansvarar för Saabs understödsvapen i Indien.

– Vi är stolta över att den indiska försvarsmakten, som sedan tidigare är användare av vårt granatgevär Carl-Gustaf, även valt vårt engångsvapen. Den indiska armén och det indiska flygvapnet kan nu vara säkra på att de har den förmåga som krävs för att ge dem ett övertag, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

AT4 är ett av de mest populära supportvapnen på marknaden. Engångsvapnet har visat sin effektivitet mot byggnader, landstigningsfartyg, helikoptrar, bepansrade fordon och soldater. Stridsdelen, med en kaliber på 84mm, ger utökad kraft och prestanda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.