Hoppa till innehåll

Saab uppgraderar Frankrikes Giraffe AMB-radar

Saab har skrivit kontrakt med franska Armament General Directorate (DGA) gällande uppgradering och livstidsförlängning av franska flygvapnets mobila radar- och ledningssystem. I systemet ingår Saabs markradar Giraffe AMB med tillhörande mobil ledningscentral.

Kontraktet ingår i Frankrikes program SACCS som omfattar ledningssystem för luftövervakning. Uppgraderingarna kommer att ytterligare förbättra en rad av det franska flygvapnets förmågor, bland annat Nato-interoperabilitet, informationssäkerhet och det automatiska igenkänningssystemet (Identification Friend or Foe). Systemens livstid kommer att förlängas för att de skall kunna användas operationellt till minst 2033.

– Uppgraderingen innebär att vi förlänger livstiden för det franska flygvapnets mobila ledningssystem med minst ett decennium och att vi fortsätter att upprätthålla och förbättra dess operativa förmåga och interoperabilitet med Nato. Detta åtagande visar också på vårt långsiktiga åtagande att stötta Frankrikes försvarsmakt, säger Anders Carp, vice VD för Saab och chef för affärsområdet Surveillance.

Saab fick den första ursprungliga beställningen på Giraffe AMB från Frankrike 2001. Det franska flygvapnet har använt systemen till olika typer av uppdrag, bland annat militär luftövervakning och internationella insatser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saabtechnologies

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab