Hoppa till innehåll

Saab utvecklar nytt självskyddssystem till Eurofighter #Saabgroup

www.aviacom.co.uk

Saab har fått en beställning från BAE Systems gällande utveckling av ett nytt pyrotekniskt självskyddsystem till stridsflygplanet Eurofighter. Systemet skyddar mot radar- och infrarödstyrda hot.

Beställningen sker inom ett ramavtal mellan Saab och BAE Systems och omfattar utveckling produktion, stöd och framtida försäljning av den pyrotekniska motmedelsfällaren Smart Dispenser System (SDS) till det brittiska flygvapnets stridsflygplan av typen Eurofighter Typhoon. Fällaren kommer även ingå i det framtida Eurofightererbjudandet.

SDS är den senaste generationen av Saabs pyrotekniska motmedelsfällare och ingår i produktfamiljen BOP, som använts på olika typer av stridsflygplan under flera decennier.

“Det nya motmedelssystemet SDS innebär att självskyddsförmågan för Eurofighter Typhoon blir ännu starkare eftersom vi optimerar fällningen av motmedel för att bekämpa hot. Detta gör att överlevnadsmöjligheterna i strid förbättras avsevärt”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance. ”Vårt elektromekaniska självskyddsystem BOL har använts på Eurofighter ända sedan lanseringen och vi ser nu fram emot att med SDS förbättra motmedelsförmågan ytterligare.”

Saab har levererat produkter och tjänster till det brittiska flygvapnet i nästan 40 år, bland annat motmedelssystem, radar och sensorer som skyddar flygplan som Harrier, Tornado och Typhoon.

Utvecklingen och integrationen av SDS kommer att äga rum vid Saabs anläggning i Järfälla fram till 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saab Press Centre,

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Follow us on twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.