Hoppa till innehåll

Saab tecknar supportkontrakt med Sydkorea för Arthur-radar

Logotyp: Saab
Logotyp: Saab

Saab har tecknat ett kontrakt med det sydkoreanska försvarets inköpsorganisation gällande support och reservdelar för vapenlokaliseringsradarn Arthur. Orderbeloppet är cirka 795 miljoner SEK och kontraktsperioden är 2023-2028.

Saab kommer att utföra arbetet genom ett lokalt supportteam i Sydkorea som stöttas av personal på Saab i Göteborg.

  • Sydkoreas försvarsmakt är vår största kund för Arthursystemen. Vi är stolta över att bidra till landets försvarsförmåga genom att säkerställa att systemen är i drift och tillgängliga, säger Carl-Johan Bergholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance.
Vapenlokaliseringsradarn Arthur

Arthur är ett radarsystem med vapenlokaliseringsförmåga som används för att upptäcka och varna för inkommande artillerield.

Läs mer: www.saab.com/arthur.

Kontakt

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter