Hoppa till innehåll

Saab tecknar ramavtal för AT4 och ammunition till Carl-Gustaf, #Saabgroup

Saab har tecknat ett flerårigt ramavtal med USA:s regering som innebär att den amerikanska armén, marinkåren och de amerikanska specialstyrkorna kan lägga beställningar på upp till MUSD 445 (cirka BSEK 4,2) under en femårsperiod.

Det nyligen undertecknade ramavtalet innebär att kunden kan lägga beställningar på Saabs engångsvapensystem AT4 och ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf®. En första beställning på MUSD 82 (cirka MSEK 760) gjordes då avtalet undertecknades.

– Detta ramavtal stärker ytterligare vår relation till den amerikanska försvarsmakten, som har använt våra markstridssystem under flera årtionden. Vi ser dessa fortsatta investeringar som ett tydligt bevis på att kunden värdesätter flexibiliteten och effektiviteten hos våra system, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Denna order bokfördes under andra kvartalet 2019.

Både Saabs AT4 och Carl-Gustaf (med beteckningen MAAWS i USA) har använts länge av den amerikanska försvarsmakten. Sedan 1987 har Saab levererat fler än 600 000 AT4 till de amerikanska styrkorna, både direkt och under licens.

Carl-Gustaf-systemet har varit ett så kallat Program of Record i USA sedan 2013, och 2018 meddelades att den amerikanska armén ska förvärva den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4 (med beteckningen M3E1 i USA).

 

Görgen Johansson, head of Saab’s business area Dynamics

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.