Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt på stöd till radarutveckling i Sydkorea, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Sydkorea gällande stöd till utveckling och utvärdering av algoritmer till AESA-nosradar för stridsflyg. AESA står för aktiv elektroniskt styrd antenn. Inom utvecklingsprogrammet, som leds av Korean Agency for Defence Development (ADD), samarbetar Saab med ADD och partnern LIG Nex1. Ordervärdet är MSEK 125.

Sydkorea har, på längre sikt, ambitionen att utveckla ett inhemskt stridsflyg inklusive avionikutrustning som AESA-radar. Det här kontraktet är ett kvitto på att Saab är en viktig långsiktig partner till sydkoreanska myndigheter och industri.  

“Sydkorea är en viktig partner och vi är stolta över att vara en del av deras utvecklingsprogram för nosradar. Detta visar än en gång att Saab är en ledande partner och leverantör av den senaste teknologin inom stridsflyg”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance. ”En av våra målsättningar är att utveckla ett inhemskt stridsflyg i Sydkorea tillsammans med lokala myndigheter och företag.”

Med nästan 80 års erfarenhet i branschen har Saab kunskap om hela den komplexa processen runt att utveckla, bygga och integrera stridsflyg och delsystem.

Seoul-baserade LIG Nex1 Co. Ltd. utvecklar och tillverkar olika avancerade finelektroniksystem.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

http://www.saabgroup.com/ 

www.saabgroup.com/YouTube  

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.