Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt på komponenter till TAURUS KEPD 350, #

Saab har fått en beställning från TAURUS Systems GmbH på komponenter och hårdvara till den autonoma stand-off-roboten TAURUS KEPD 350. Ordervärdet uppgår till ca MSEK 236 och leveranser kommer ske under perioden 2019-2020.

TAURUS KEPD 350 är ett avancerat, modulärt och flygburet robotsystem med en räckvidd på över 500 km. Systemet används för att slå ut såväl bunkrar och andra djupt gömda mål men också värdefulla tillgångar som radarstationer och anläggningar. Beställningen är ett avrop av en option inom ramen för ett tidigare kontrakt som tecknades med TAURUS Systems GmbH under 2014 gällande leveranser av komponenter och hårdvara. TAURUS Systems GmbH ansvarar för slutmontering.

– Intresset för det här avancerade och moderna vapensystemet ökar hela tiden och den här beställningen är i linje med vår affärsstrategi. Många flygvapen världen över letar just nu efter vapensystem som kan bryta sig igenom ett starkt landbaserat luftförsvar och slå ut en mängd olika mål med hög precision. TAURUS KEPD 350 är det rätta valet för många av de kunderna”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

TAURUS KEPD 350 tillverkas av TAURUS Systems GmbH, ett företag gemensamt ägt av MBDA Deutschland GmbH och Saab Dynamics AB. Företaget ansvarar för utveckling, produktion och marknadsföring av det långräckviddiga vapensystemet TAURUS KEPD 350.

MBDA Schrobenhausen

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.