Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt om årsöversyn samt modifiering av korvetter

HMS Malmö K12 till havs

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat kontrakt med Försvarets Materielverk avseende årsöversyn samt modifiera två av svenska marinens korvetter. Beställningen omfattar perioden 2016-2017. Arbetet kommer att genomföras i Karlskrona.

Saab ska genomföra årsöversyn samt modifiera korvetterna HMS Stockholm och HMS Malmö för den svenska marinen. Efter modifieringen kommer fartygen att klassificeras som vedettbåtar, främst avsedda för övervakning till havs. Fartygen är byggda på dåvarande Karlskronavarvet i början av 80-talet och togs i tjänst 1985. Under 2002 gjordes en halvtidsmodifiering av fartygen.

– Korvetterna HMS Stockholm och HMS Malmö är goda exempel på hur en bra grundkonstruktion samt planerat underhåll och modifieringar resulterar i en låg livscykelkostnad och långt operationellt utnyttjande, säger Gunnar Wieslander, chef för affärsenhet Saab Kockums.

Kontraktet avser teknisk detaljkonstruktion och genomförande av årsöversyn, samt modifiering.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.