Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt med Pilatus om uppdrags- och grafikdator för skolflygplanet PC-21

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Pilatus Aircraft Ltd har tecknat ett kontrakt för uppdrags- och grafikdatorn, inklusive digital kartfunktion, för skolflygplanet Pilatus PC-21. Ordervärdet uppgår till cirka 100 MSEK.

Kontraktet omfattar utveckling, anpassningar och leveranser av datorenheten inklusive en digital kartfunktion för det avancerade turbopropdrivna skolflygplanet PC-21, som tillverkas av Pilatus Aircraft Ltd i Schweiz. Leveranserna inleds 2016 och kommer att sträcka sig över flygplantypens livscykel. Ordern innehåller optioner för avrop, av ytterligare cockpitfunktioner och system.
– Avtalet och partnerskapet är av strategisk betydelse för Saab. Båda parter satsar på att införa modern teknik som ger besättningen överlägsen situationsuppfattning och gör flygplanet konkurrenskraftigt, säger Ronny Nykvist, chef för Saabs affärsenhet Avionics Systems.
Saabs affärsenhet Avionics Systems har lång erfarenhet av att utveckla och leverera avancerade uppdrags- och grafikdatorer för krävande flygplattformar. Datorn bygger på en modularkitektur som är skalbar och som har en plan för förmågetillväxt. Designen är byggd på en toppmodern dator- och grafikkomponenter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.