Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt med brittiska armén, #Saabgroup

Saab har tecknat ett treårigt kontrakt med det brittiska försvarsdepartementet angående support och tjänster till simulatorsystemet Direct Fire Weapon Effects Simulator (DFWES). Kontraktet är värderat till 320 MSEK och trädde i kraft den 1 april 2020.

DFWES är ett laserbaserat realistiskt simuleringssystem som tillåter soldater att simulera effekterna av direkt och indirekt eld. Denna order inkluderar stöd och underhåll för den brittiska arméns DFWES-system.

Förutom de befintliga platserna i Storbritannien, Kanada och Tyskland inkluderar detta avtal även en fortsatt support för träningsanläggningarna Commando Training Centre Royal Marines, Infantry Battle School i Brecon och Infantry Training Centre i Catterick.

– Vi är stolta över att Defence Equipment and Support (DE&S) väljer Saab som partner för utvecklingen av den brittiska arméns simulatorsystem. Detta gör att fler brittiska soldater får tillgång till bästa möjliga träning och utbildning.

Det är glädjande att Saab och Storbritanniens nära samarbete kan fortsätta, säger Magnus Lewis Olson, chef för Saab i Storbritannien.

Simulatorsystemet DFWES har hög precision, interoperabilitet och flexibilitet. Det modulära och mobila systemet stödjer samövningar med olika vapenslag på bataljonsnivå över hela världen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.