Hoppa till innehåll

Saab tecknar avtal om verkansdelar

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat avtal om tillverkning av verkansdelar för medeldistansmissilen MMP med MBDA France. Arbetet kommer att utföras av Saabs schweiziska dotterbolag Saab Bofors Dynamics Switzerland (SBDS) och leveranserna är planerade till 2017.

MMP är en ny generation högteknologiska missiler och ett av det franska försvarsdepartementets nya program inom ramen för fördraget om militär planering 2014–2019, som syftar till att modernisera den franska armén. Denna missil, som har tagits fram av MBDA France, är just nu inne i en utvecklingsfas efter ett förhandsbesked om ett utvecklingskontrakt från den franska myndigheten för försvarsinköp (DGA).

Verkansdelen till denna missil har utvecklats av Saab Bofors Dynamics Switzerland (SBDS). MMP kommer att göra det möjligt för de väpnade styrkorna att bekämpa många olika typer av mål med hög precision och samtidigt minimera sidoskador, samt maximera användarens säkerhet. Tester med verkansdelen mot den senaste generationens explosiva reaktiva pansar har genomförts med lyckat resultat.

saabnyhet 150707– Vårt samarbete med MBDA France har fungerat bra och gynnar båda parter, säger Stephan Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland.
SBDS har en ledande position inom design, utveckling och produktion av granatkastarammunition och verkansdelar samt andra produkter och tjänster relaterat till ammunition och ammunitionskomponenter. Företaget är specialiserade på hantering av ammunition över hela livscykeln och tillhandahåller service av olika ammunitionstyper, främst för grovkalibriga produkter. SBDS är ett helägt dotterbolag till Saab med verksamhet i Thun, Schweiz, där företaget tillhandahåller en toppmodern utvecklings- och produktionsanläggning med unika och avancerade test-och simuleringsmöjligheter.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
0734-180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.