Hoppa till innehåll

Saab tecknar avtal med Airbus för A321 ACF Over Wing Door

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har undertecknat ett nytt avtal med Airbus för det så kallade A321 Airbus Cabin Flex-programmet. Avtalet innefattar konstruktion, utveckling och tillverkning av komponenten Over Wing Door.

Dörren Over Wing Door är en ny design som skall installeras på alla Airbus A321 Airbus Cabin Flex och skall bidra till att förbättra utrymning av flygplanet vid nödläge. Detta är Saabs andra kontrakt på A321 ACF och stärker Saabs position som en global partner inom den kommersiella flygindustrin.

Dan Jangblad, Head of Industrial Products and Services, Saab
Dan Jangblad, Head of Industrial Products and Services, Saab

Saab ansvarar för utveckling och tillverkning av Over Wing Door samt utveckling och anskaffning av tillverkningsverktyg. En del av utvecklingen genomförs tillsammans med Saab/Mahindra-samarbetet Saab India Tech Centre (SITC) i Hyderabad, och en del av monteringen sker vid Saab/Aequs JV Aerostructures Assemblies India i Belgaum.

– Detta utvecklings- och produktionsavtal på dörrar till Airbus A321, en av världens mest sålda flygplanstyper, visar att vår långsiktiga strategi med utveckling, kombinerat med sammanbyggnad och lågkostnadsinslag, är konkurrenskraftig, säger Dan Jangblad, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

Saabs affärsenhet Aerostructures är leverantör av produkter till samtliga Airbus kommersiella program och levererar bland annat dörrar, skevroder och vingstrukturer. Företaget levererar också lastrumsdörrar till Boeings B787.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.