Hoppa till innehåll

Saab skriver kontrakt med NATO för att uppgradera norska radarsystem

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från NATO Support and Procurement Agency (NSPA) i Luxemburg för att uppgradera tre radarsystem i Norge. Systemen, som kallas SINDRE I, används för luftövervakning.

Leveranserna kommer att ske mellan 2017 och 2020 och arbetet utförs på Saab i Halden, Norge och i Syracuse, USA.

”Saabs radaruppgradering är ett effektivt sätt för våra kunder att förlänga livslängden på sina befintliga radarsystem för luftövervakning. Vi erbjuder norska flygvapnet en kostnadseffektiv lösning med låg risk”, säger Tore Bekkevold, VD för Saab i Norge.

Uppgraderingen innebär bland annat att Saab byter ut äldre hårdvara och uppdaterar mjukvara.
Saab Technologies Norway förser inhemska och internationella kunder med markbaserade radarsystem. Saab Defense and Security USA erbjuder inhemska och internationella kunder mark- och sjöbaserade radarsystem och delsystem samt lösningar för radaruppgraderingar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.