Hoppa till innehåll

Saab ska leverera marina radarsystem till kanadensiska flottan, #Saabgroup

Saab har fått en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB till kanadensiska flottans nya trängfartyg, Joint Support Ships (JSS) som ingår i klassen Protecteur. Beställningen kommer från Lockheed Martin Canada.

 

Lockheed Martin Canada är utsedd av huvudleverantören Seaspan Vancouver Shipyards som ansvarig för att leverera och integrera stridsledningssystemet ombord på fartygen. Saabs radar Sea Giraffe AMB kommer att ingå i fartygens ledningssystem.

Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Halifax, Kanada med leveranser mellan 2020 och 2022.

– Vi ser fram emot att fortsätta stärka den kanadensiska flottans förmåga med vår världsklassiga radar Sea Giraffe AMB, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Anders Carp, head of Saab business unit Surveillance

Protecteur-fartygen utgör en central del av Kanadas nationella strategi för skeppsbyggnad. Fartygen kommer att kunna användas i en rad olika roller, bland annat till militära uppdrag både i kustområden och på öppet hav. De kan även användas för att leverera exempelvis bränsle, ammunition och reservdelar mellan andra fartyg, för att transportera last till pågående insatser på land, eller för att bemöta hot.

Saab har tidigare levererat radarsystem till Kanadas fregatter i Halifax-klassen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.