Hoppa till innehåll

Saab säljer avancerade träningssystem till Österrikes armé

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har idag undertecknat en order från Försvarsministeriet i Österrike avseende avancerad träningsutrustning till den österrikiska armén. Värdet på ordern uppgår till cirka 180 MSEK och leverans ska ske 2015-2018. Produktionen sker i Huskvarna.

-Vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med Österrikes armé. I mer än 15 år har de använt våra system och de är en viktig och kompetent partner. Saab levererar avancerade träningssystem till alla större arméer i Europa och Österrike kan nu förbättra sin förmåga att träna multinationellt”, säger Henrik Höjer chef för affärsenheten Training and Simulation, Saab.
Österrikes armé har tidigare köpt simulatorsystem till pansarvagnar, pansarvärns-vapen och för övning med soldater. Detta kontrakt omfattar Saabs nästa generation av soldatsystem med ny tilläggsutrustning som kommer att ge det nuvarande systemet utökad förmåga. Utöver ny utrustning så kommer det även att göras en uppgradering av de nuvarande träningssystemen för pansarvagn och pansarvärns-vapen. Ordern innebär förbättrad förmåga i att träna nyrekryterade och yrkessoldater.
Exempel på andra användare av Saabs träningssystem är USA, Storbritannien, Nederländerna, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Slovenien, Bulgarien, Estland och Tjeckien.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.