Hoppa till innehåll

Saab säkrar mobiltäckning på tre sjukhus

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal med Region Östergötland om att installera och driftsätta en operatörsoberoende lösning för mobiltäckning på regionens tre sjukhus.

Avtalet med Region Östergötland gäller åren 2016-2020 och omfattar Universitetssjukhuset i Linköping,

Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala. Saab ska leverera inomhustäckning för 3G och 4G. I leveransen ingår att projektera, designa, installera, driftsätta, testa och verifiera samt dokumentera anläggningarna.

– Saab har de senaste åren genomfört ett stort antal liknande leveranser bland annat till flera stora sjukhus i Stockholmsregionen; Huddinge sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus med flera, berättar Tommy Eriksson, projektägare och sektionschef på affärsenhet Networks and Public Safety på Support and Services.

Ett allt större mobilberoende och fler användare ökar kraven på täckning (signalstyrka), signalkvalitet och kapacitet inomhus i till exempel sjukhus, fängelser och idrottshallar. Yttäckningen, som mobiloperatörerna erbjuder, räcker sällan till i alla utrymmen bland annat på grund av tjocka väggar och isolerglas. I dag förväntar man sig att mobilen ska fungera överallt – även i hissar, källare, garage och kulvertar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.