Hoppa till innehåll

Saab får beställning på komponenter till Carl-Gustaf

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal om leveranser av komponenter till det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf. Ordervärdet uppgår till MSEK 106 och leveranser kommer ske under 2018.

Beställningen omfattar komponenter till Carl-Gustaf, ett modernt och effektivt understödsvapen utvecklat och anpassat för ett brett spektrum av uppdrag.

– Den multifunktionella förmåga som Carl-Gustaf erbjuder ger soldaten en stor handlingsfrihet i alla förhållanden. Med den här beställningen stärker vi vår ledande position på marknaden inom understödsvapen, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om kunden inte kommer att offentliggöras.

Carl-Gustafsystemet har en lång och framgångsrik historik världen över och det har kontinuerligt moderniserats och anpassats till användarnas förändrade behov. Genom sin breda ammunitionsportfölj erbjuder Carl-Gustafsystemet den enskilde soldaten förmågan att bekämpa ett vitt spektrum av mål i olika stridsscenarion – från bepansrade fordon till att undanröja hinder och bekämpa fiender i byggnader. Systemet, som har sålts till mer än 40 länder världen över, utvecklas kontinuerligt med nya ammunitionstyper och förbättrad prestanda.

Görgen Johansson, Chef för Saabs affärsområde Dynamics

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.