Hoppa till innehåll

Saab presenterar nytt arktiskt kamouflagenät, #Saabgroup

Saab presenterar idag det nya multispektrala arktiska kamouflagenätet från Barracuda, som får trupperna att smälta in i alla snötäckta operationsområden. Det är utformat för att undvika upptäckt från olika sensorer som använder allt från det ultravioletta spektrumet till bredbandsradar.

Winter camouflage nets from Saab Barracuda

Arktiska miljöer är extrema och mycket specialiserade jämfört med andra miljöer på grund av klimatförhållandena, samtidigt som snö kan ha en rad olika egenskaper. Barracudas arktiska kamouflagenät är ett dubbelsidigt kamouflagenät som möjliggör snabb och flexibel användning för att uppfylla kraven som ställs i dessa föränderliga miljöer. Den ena sidan är helt vit och den andra sidan är vit med nyanser av grått/grönt. Detta gör det möjligt att verka i snö av olika nyanser på både högre och lägre höjd.

– I de senaste hotbilderna för en nära framtid är alla områden omtvistade och komplicerade, samtidigt som sensorer som fungerar utanför det synliga spektrumet blivit vanligare. Motståndarna kan utmana oss överallt och inom hela det elektromagnetiska spektrumet. När informationen blir ett vapen har den som vinner kampen om signaturerna en stor fördel. Med det nya arktiska kamouflagenätet från Barracuda kan du vara flexibel, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Winter camouflage nets from Saab Barracuda

Barracudas avancerade produkter för kamouflageteknik har exporterats till fler än 60 länder över hela världen.Saab erbjuder ett unikt paket med skräddarsydda kamou-flagesystem och lösningar för skydd av trupp som försämrar fiendens förmåga att upptäcka mål och anfalla dem. Dessa lösningar skyddar personal, fordon och basområden mot fientliga sensorer och fientligt måluttag.

Barracudas kamouflagelösningar erbjuder ett multispektralt skydd. Allt från ultraviolett, synligt, nära infrarött och kortvågigt infrarött ljus, till värmesensorer och radar. Inbyggt skydd mot värmestrålning minskar temperaturen i fordon och ökar besättningens komfort, eldgivningens precision samt bränsleeffektivitet.

Görgen Johansson, head of Saab’s business area Dynamics

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.