Hoppa till innehåll

Saab presenterar det första Gripen E

Ulf Nilsson, chef för Saabs affärsområde Aeronautics
Ulf Nilsson, chef för Saabs affärsområde Aeronautics

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab tar nu nästa steg i utvecklingen av stridsflygssystemet Gripen genom att den 18 maj presentera det första provflygplanet av nästa generation, Gripen E.

Utrullningen av det första provflygplanet av typ Gripen E äger rum i Saabs lokaler i Linköping. Bland talarna finns Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist, Sveriges flygvapenchef Mats Helgesson, Brasiliens flygvapenchef Nivaldo Luiz Rossato, samt från Saab styrelseordförande Marcus Wallenberg, VD Håkan Buskhe samt chefen för affärsområdet Aeronautics, Ulf Nilsson.

– Gripen åtnjuter ett mycket stort intresse globalt och vi är nu redo att presentera det första Gripen E. Jag ser fram emot att dela detta viktiga tillfälle med både gäster och följare”, säger Ulf Nilsson, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

– Denna milstolpe är ett bevis på vår förmåga att bygga stridsflygplan av världsklass, i enlighet med tidsplanen och inom budget. Den här dagen tar oss ett ytterligare ett steg närmare den första flygningen och leverans till vår kund, säger Ulf Nilsson.

Evenemanget kommer att webbsändas live, så att deltagare från hela världen kan följa utrullningen.
Besök www.gripen.com/evolution för mer information om Gripen Evolution och för att se evenemanget. Webbsändningen börjar onsdagen 18 maj kl 15.00. Ingen registrering krävs för webbsändningen.
Följ också gärna evenemanget i sociala media under #smartfighter och genom att följa @saab på twitter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.