Hoppa till innehåll

Saab pekas ut som önskad leverantör av stridsledningssystem till finska Flottilj 2020-programmet

Finska försvarsdepartementet har pekat ut Saab som önskad leverantör av stridsledningssystem och systemintegration till finska marinens fartyg i Pohjanmaa-klassen inom programmet Flottilj 2020.

Saab har i nuläget inte tecknat kontrakt eller fått någon beställning avseende Flottilj 2020.

”Finska försvarsministerns uttalande befäster vår ställning som världsklassig leverantör av stridsledningssystem. Vi ser fram emot att fortsätta vår långa relation med Finland”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

För närvarande har samtliga av den finska marinens fartyg minst ett system från Saab ombord, de flesta har fler än ett system från Saab.

I januari 2018 valdes Saab till leverantör av ett antal system, inklusive stridsledningssystemet 9LV och nya lätta torpeder, till finska marinens halvtidsmodifieringsprogram för robotbåtarna i Hamina-klassen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter,
Petter Larsson, Media Relations Manager
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.