Hoppa till innehåll

Saab och Raytheon demonstrerar ny ammunition till Carl-Gustaf för den amerikanska armén, Saabgroup

Saab har i samarbete med företaget Raytheon mottagit ett avtal från den amerikanska armén om att demonstrera precisionsstyrd ammunition till Carl-Gustaf®-systemet under totalt tre testskjutningar mot mål som representerar aktuella hotbilder.

2017 presenterade Saab sitt partnerskap med Raytheon i syfte att utveckla nya vapen åt infanteriet. Den nya ammunitionen är framtagen efter ett krav från U.S. Special Operations Command och har utformats för att öka kapaciteten hos Saabs beprövade, axelavfyrade och mångsidiga vapensystem Carl-Gustaf. Den nya ammunitionen är precisionsstyrd, vilket ger mer exakt styrning vid eldgivning mot rörliga mål.

– Att samarbeta med Raytheon och kombinera deras tekniska skicklighet och utmärkta produkter med våra egna innovativa tekniklösningar kommer att förbättra de redan världsledande Carl-Gustaf- och AT4-vapensystemen med ytterligare kapacitet som ökar de operativa fördelarna för slutanvändaren, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

– Tillsammans med vapensystemet Carl-Gustaf ger den här nya precisionsstyrda ammunitionen amerikanska armén och dess koalitionsstyrkor ytterligare kapacitet mot fientliga hot på slagfältet.

Den precisionsstyrda ammunitionen gör att marktrupper med hög precision kan bekämpa rörliga mål på avstånd upp till 2 000 meter, berättar Kim Ernzen, Vice President för Raytheon Land Warfare Systems.

Görgen Johansson, head of Saab’s business area Dynamics

Ammunitionens avancerade stridsspets är konstruerad för att tränga igenom lätt pansar, bunkrar och betongbyggnader, samtidigt som den minskar indirekta skador.

Den ökade räckvidden innebär bättre skydd för marktrupperna, eftersom de kan öppna eld mot sina mål inifrån strukturer och byggnader.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.

Om Raytheon
Raytheon Company, som 2017 hade en försäljning på 25 miljarder USD och 64 000 anställda, är ett ledande företag inom teknik och innovation som är specialinriktat på lösningar för försvar, civila myndigheter och cybersäkerhet. Med en historia av innovationer som spänner över 96 år tillhandahåller Raytheon toppmodern elektronik, integrering av uppdragssystem, produkter och tjänster för C5I™, sensorer, effekter och uppdragsstöd för kunder i fler än 80 länder. Raytheon har sitt huvudkontor i Waltham, Massachusetts.