Hoppa till innehåll

Saab och Lockheed Martin får kontrakt på övningssystem till den amerikanska armén, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått ett kontrakt på övningssystem, i samarbete med Lockheed Martin, till den amerikanska armén. Ordervärdet för Saabs del av kontraktet uppgår till cirka 100 MSEK och leveranserna kommer att ske mellan 2017 och 2018. Ordern bokas som orderingång under det andra kvartalet 2017.

Den amerikanska arméns avdelning Program Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI), har beställt ett taktiskt eld- och målsystem (Vehicle Tactical Engagement Simulation System – VTESS) till stridsfordon från Lockheed Martin i Orlando, USA i samarbete med Saab Training & Simulation, i Orlando och Huskvarna. Systemet ger soldater möjlighet att genomföra mycket realistiska övningar i realtid och med befintliga plattformar och vapensystem.


Lockheed Martin och Saab kommer att leverera en kostnadseffektiv, modulär och användarvänlig lösning som kombinerar flera övningssystem för fordonsbesättningar i en enda produktserie. VTESS kommer att omfatta övningslösningar för lastbilar och mindre fordon samt lasersändare till både handeldvapen och huvudvapen på stridsfordon.

Saabs del av kontraktet omfattar lasersimulatorer, detektorer och elektronik till VTESS-systemet, som har utvecklats av Saabs ingenjörer.

Åsa Thegström, chef Training & Simulation, affärsområde Dynamics, Saab
  • Kontraktet är ett resultat av både Lockheed Martins och Saabs kompetenser. Saab har lång egen erfarenhet av leveranser till den amerikanska armén, och vi ser den här nya samarbetsstrategin som en naturlig utveckling på vår goda relation. Tillsammans med Lockheed Martin kommer vi att leverera ett övningssystem som ger den amerikanska armén bästa möjliga övningskapacitet i framtiden, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.
  • Med VTESS förändrar vi sättet på vilket fordonsbesättningar deltar i övningar med hjälp av ett system som är både robust och lättanvänt. Vi erbjuder en lösning med öppen arkitektur som kommer att ge den amerikanska armén möjligheten till utveckling av sin utbildning av soldater, och som tillåter en flexibel integration av komponenter från tredje part både idag och i framtiden säger Sandy Samuel, Vice President, Training and Simulation Solutions, Lockheed Martin.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
http://www.saabgroup.com
http://www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.