Hoppa till innehåll

Saab och FMV tecknar kontrakt på nytt materiel till Gripen E, #Saabgroup

Saab har mottagit en beställning från FMV avseende nytt materiel till Gripen E. Detta är en tilläggsbeställning till det ursprungliga Gripen E-avtalet från 2013. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 430.

Det ursprungliga avtalet avseende utveckling och modifiering av Gripen E, som undertecknades i februari 2013, bygger på att visst materiel skulle återanvändas från den existerande Gripen C/D-flottan som finns i Försvarsmaktens ägo.

Istället för att återanvända materiel från Gripen C/D, anskaffas nytt materiel till en del av de sammanlagt 60 Gripen E som Sverige har beställt. Detta tillvägagångssätt säkrar möjligheten för Försvarsmaktens operativa Gripen C/D-flygplan att fortsatt producera den flygtid som behövs, under tiden som Gripen E levereras och förbandssätts.

Saab mottog den första tilläggsbeställningen från FMV avseende nytt materiel till Gripen E i december 2017. Denna andra beställning avser ytterligare nytt materiel till Gripen E.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.