Hoppa till innehåll

Saab och Avioniq Awareness Sweden marknadsför Rattlesnake

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Avioniq Awareness Sweden AB samarbetar för att marknadsföra Avioniqs innovativa hotvärderingssystem Rattlesnake tillsammans med Saabs utbud av ledningssystem inom flygindustrin.

Saabs utbud av ledningssystem för flyg, inklusive produkterna 9Air och 9Airborne, består av fullt skalbara system som erbjuder informationsöverlägsenhet för luftstrid. Produkterna ger tillsammans en bra taktisk förmåga och utmärkt operativt stöd för alla typer av flyguppdrag, flygplanstyper och operationer. Systemen ger den samlade lägesbild och kommunikationsmöjlighet som krävs för att operatörerna ska kunna fatta väl underbyggda taktiska beslut och genomföra uppdragen snabbt och effektivt.

Avioniqs Rattlesnake är en innovativ hotanalysmotor för BVR (Beyond Visual Range) som i realtid ger flygstridsledare optimal taktisk information att delge piloter i syfte att minimera egna förluster och samtidigt öka den offensiva förmågan.

– I kombination med Saabs 9Air/9Airborne får Rattlesnake den bästa möjliga lägesbilden i luften, vilket ger piloten utmärkt stöd, säger Mikael Grev, före detta Gripen-pilot i svenska flygvapnet och VD för Avioniq.

– Integreringen av Rattlesnake i vårt redan starka 9Air/9Airborne-utbud ger våra kunder fördelar som inga andra flygstridsledare tidigare haft, säger Joachim Hammersland, chef för Combat Systems & C4I Solutions inom Saabs affärsområde Surveillance.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter