Hoppa till innehåll

Saab levererar utbildningssystem till estniska armén, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med den estniska försvarsmakten om att leverera BT46-utbildningssystem till den estniska armén. Leveranserna kommer att genomföras under 2018.

2008 beställde den estniska försvarsmakten de första lasersimulatorerna för skjut- och stridsutbildning. Saab har nu tagit emot ytterligare en beställning av simulatorer. Systemen kommer att användas av den mekaniserade brigaden, vid regementen samt på Infanteriskolan.

– Jag är stolt över att den estniska försvarsmakten på nytt har valt Saab som sin partner. De har använt våra utbildningssystem under lång tid och kan i mycket hög grad bedöma fördelarna med realistisk träning. Den här ordern stärker vår ställning som en av världens ledande leverantörer av lösningar för stridsutbildning, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

I kontraktet ingår BT46 system för CV9035, Carl-Gustaf samt flera infanterisimulatorer upp till kompaninivå. För styrning och övervakning av övningar används Saabs nya Manpack 300. Dessutom ingår ett femårigt supportkontrakt. Genom dessa uppgraderingar ökar den estniska armén sin utbildningskapacitet.

– Detta är mycket tillfredsställande, både för oss och för kunden. Med den här beställningen på BT46-utbildningssystem får den estniska försvarsmakten den bästa simulatorn på marknaden för träning av såväl stridsfordonsbesättningar som mekaniserade förbandsenheter.

– Den estniska försvarsmakten kommer med stöd av detta utbildningssystem på ett kostnadseffektivt och realistiskt sätt kunna öva både grundläggande skjututbildning fordonen CV9035 och förbandsträning upp till mekaniserat kompani. Detta stärker i hög grad förbandens kapacitet i fält, säger Jyrki Kujansuu, marknadschef för Saab i Polen/Baltikum.

BT46-systemet är beprövat och fortfarande det mest moderna simulatorsystemet för skjutträning med olika vapen samt för realistiska, taktiska stridsövningar i fält.

Systemet har redan levererats till fler än 20 länder till stöd för stridsövningar med fordon och tillhörande vapensystem. Fler än 7 000 fordonssimulatorer har levererats till fler än 100 tillämpningar världen över.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.