Hoppa till innehåll

Saab levererar till australiensiska marinen

Försvars-och säkerhetsföretaget Saab har tecknat avtal med det spanska varvet Navantia om att leverera ett integrerat ledningssystem till två nya förrådsfartyg för den australiensiska marinen. Ordervärdet uppgår till MSEK 226.

I avtalet ingår även anskaffning av utrustning för ledningssystemet, inklusive motmedelskastare och navigationsradar för helikopterledning. Saab tillhandahåller dessutom tekniska tjänster inklusive systemdesign, integrering och integrerat logistikstöd.

– Saab kommer att leverera ett integrerat ledningssystem baserat på den senaste versionen av 9LV Combat Management System. Tack vare systemintegreringen kan Saabs produkter kommunicera sömlöst över olika plattformar, vilket betyder att resurserna går att använda mer effektivt, säger Thomas Kloos, chef för affärsenheten Combat Systems and C4I Solutions inom Saabs affärsområde Surveillance.

Huvuddelen av det tekniska arbetet genomförs i Adelaide medan installation och leveranskontroller av utrustningen ska skötas i Spanien.

– Som Australiens mest erfarna konstruktör och integratör av ledningssystem välkomnar Saab de fortsatta investeringarna i den senaste generationens 9LV-teknik och våra skickliga utvecklingsingenjörer i Adelaide, säger Dean Rosenfield, VD för Saab Australien.

Saabs 9LV-system används redan på fartygsklasserna Anzac och Canberra och valet av vårt system för de två nya förrådsfartygen understryker ytterligare att 9LV är det prioriterade ledningssystemet för den australiensiska marinen.

I tre årtionden har Saab framgångsrikt levererat stridsledningssystem till den australiensiska marinen. Med ett starkt engagemang för innovation, ständiga förbättringar, lokal produktion och support är Saab en ledande partner i leveranserna av stridsledningssystem till Australiens befintliga och framtida fregattprogram.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.