Hoppa till innehåll

Saab levererar marint lotssystem till DanPilot, #Saabgroup

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått ett kontrakt på implementering av ett nytt marint ledningssystem för lotstjänster av den danska statliga marina lotstjänsten DanPilot. Systemet är baserat på Saabs lösning PILOTCONTROL.

DanPilot vill maximera produktiviteten och kostnadseffektiviteten för sina lotstjänster och samtidigt upprätthålla en hög grad av säkerhet. Systemet omfattar optimering och hantering av lotsbåtstjänster, marktransport och lotstjänster, samt erbjuder omfattande lösningar för tjänstgöringsscheman, planering och fördelning.

– Vi är mycket nöjda med att DanPilot har valt Saabs nya lotssystem som kommer att bli avgörande för att kunna upprätthålla en effektiv verksamhet. Genom valet av PILOTCONTROL kommer DanPilot att få den utrustning och flexibilitet som krävs för att möta de nya lokala utmaningarna på marknaden år 2020 och framöver, säger Steen Larsen, chef för planering och digitalisering på DanPilot.

DanPilot fördelar ca 160 lotsar på ca 20 000 uppdrag per år, och betjänar lokala hamnar, större danska hamnar samt passager mellan Östersjön och Nordsjön.

– Det här kontraktet är ett genombrott på den europeiska marknaden. DanPilots optimerings- och automationsmål matchar den planerade utvecklingen av Saabs lösningar för lotstjänster. Vi ser fram emot att leverera en marknadsledande lösning som uppfyller DanPilots behov, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

PILOTCONTROL planeras tas i bruk i Danmark under fjärde kvartalet 2018.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.