Hoppa till innehåll

Saab levererar första GlobalEye, #Saabgroup

Saab har levererat det första flygburna sensorsystemet GlobalEye till Förenade Arabemiraten.

Förenade Arabemiraten har beställt tre GlobalEye-flygplan och det första kontraktet tecknades under slutet av 2015. I november 2019 meddelade Förenade Arabemiraten avsikten att anskaffa ytterligare två GlobalEye från Saab.

Micael Johansson, VD och Koncernchef Saab

– Leveransen av det första GlobalEye-planet är en stor milstolpe för Saab, men också ett viktigt historiskt steg för flygburna sensorplattformar. Vi har satt en ny standard på marknaden och jag är stolt att kunna säga att vi har levererat världens mest avancerade flygburna sensorsystem till Förenade Arabemiraten, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

GlobalEye ger användaren förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar Saabs nya radar med utökad räckvidd (Erieye ER), och en mängd avancerade sensorer med flygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.