Hoppa till innehåll

Saab levererar Carl-Gustaf-ammunition till amerikanska försvarsmakten

Saab har fått en beställning på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf® från den amerikanska armén. Ordervärdet är 75 miljoner USD och leveranser kommer ske under 2022.

 

Ordern är tecknad inom ett ramavtal mellan Saab och den amerikanska armén från 2019. Ramavtalet möjliggör för den amerikanska armén att under en femårsperiod lägga beställningar på Carl-Gustaf-ammunition och engångsvapnet AT4.

– Beställningen från den amerikanska armén visar på ett förtroende för oss och vår förmåga att leverera ammunition som tillför Carl-Gustaf efterfrågad flexibilitet och kapacitet. Detta är ytterligare ett bevis på att Carl-Gustaf fortsätter att vara en viktig del i Saabs strävan att växa internationellt, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs granatgevär Carl-Gustaf (med beteckningen MAAWS i USA) har använts av amerikanska försvarsmakten sedan 1990-talet och varit ett så kallat Program of Record inom amerikanska armén sedan 2013. 2018 meddelades det att den amerikanska armén ska förvärva den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4 (med beteckningen M3E1 i USA).

Ordern bokades under det andra kvartalet 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saabtechnologies

LinkedIn: Saab