Hoppa till innehåll

Saab levererar andra GlobalEye-systemet, #Saabgroup

Saab levererar det andra flygburna sensorsystemet GlobalEye Swing Role Surveillance System till Förenade Arabemiraten 30 september 2020.

Saabs levererade det första GlobalEye-flygplanet till Förenade Arabemiraten, som har beställt tre GlobalEye, i april i år. Kontraktet tecknades under slutet av 2015.

– Jag är stolt över att vi kan genomföra den andra GlobalEye-leveransen inom loppet av bara fem månader. Det är Saabs kunnande som flygplansleverantör och vår förmåga att integrera stora system som ligger bakom detta, säger Saabs VD Micael Johansson.

GlobalEye är Saabs nya flygburna sensorsystem. Det ger användaren förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar Saabs nya radar med utökad räckvidd (Erieye ER), och en mängd avancerade sensorer med flygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.