Hoppa till innehåll

Saab lanserar nytt kamouflagesystem, #Saabgroup

Saab har utvecklat ett nytt kamouflagesystem: ARCASe (Advanced Reversible Camouflage Screen emissive), och kommer hålla en första presentation för kunder under det årliga mötet med Barracuda User Group vid försvars- och säkerhetsmässan DSEI i London.

ARCASe erbjuder ett multispektralt skydd som ger användaren ett heltäckande skydd även i föränderliga miljöer. ARCASe är Saabs första vändbara kamouflagesystem med termiskt mönster. Systemet kan skydda fordon och andra tillgångar genom att minimera och förändra dess termiska signatur så att de smälter in i bakgrunden.

ARCASe:s visuella mönster är vändbart vilket innebär att det har olika färger på båda sidorna och gör det möjligt för användaren att välja den färg som miljön kräver, utan att det termiska skyddet påverkas.

– Saab har en lång och framgångsrik erfarenhet av att utveckla kamouflagesystem. ARCASe är vårt bästa kamouflage för användning i bruten terräng och är ett värdefullt komplement till vår breda kamouflageportfölj, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs avancerade kamouflageprodukter har exporterats till fler än 50 länder. Saab erbjuder ett unikt paket med kamouflagesystem och skyddslösningar som utvecklats för att begränsa fiendens förmåga att detektera och bekämpa egna styrkor. Det finns olika lösningar och konfigurationer för att skydda grupperingar, fordon och enskilda personer i alla typer av terränger och miljöer.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com 

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.