Hoppa till innehåll

Saab lanserar ny träningsapplikation

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab lanserar en applikation som är ett nytt, smart verktyg för observatörer och ledare under militärövningar. Den nya applikationen, We:Are, bygger på Augmented Reality för mobiler och surfplattor, och kommer att lanseras för träningsmarknaden för första gången på årets utställning, I/ITSEC i Orlando, Florida.

Med We:Are får övningsledare en 360-graders överblick av övningsområdet. Systemet erbjuder visualisering av mål, händelser och rörelser i realtid. Under både dag-och nattövningar kan övningsledaren enkelt lokalisera trupperna i terrängen. Med enbart ett klick ändras vyn från den riktiga träningsmiljön till en kartbild över övningsområdet. Applikationen är baserad på Google Maps, och klarar dessutom kartor i en mängd olika format. We:Are är fullt kompatibel med Saabs instrumenterade träningssystem.

– Utställningen I/ITSEC är en perfekt plats för oss att introducera det här nya verktyget för marknaden. We:Are har designats med användarvänlighet i åtanke. Med verktyget kan övningsledare fokusera på det som är viktigt, nämligen att hålla koll på individerna och utvärdera trupperna på övningsområdet, säger Åsa Thegström, chef för affärsenhet Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

We:Are gör det också möjligt för observatörer att introducera nya hot till övningen, som exempelvis minor och artilleri. Observatörer får en överblick av trupperna och kan enkelt se hur många som är aktiva eller skadade. De kan också se vilken sorts skador soldaterna har samt status på fordonen som ingår i övningen. Observatörer och ledare har full kontroll och det i realtid.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.