Hoppa till innehåll

Saab klättrar ytterligare bland kvinnor i Universums ranking

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab ökar i popularitet hos kvinnor när företaget Universum rankar de mest attraktiva arbetsplatserna bland svenska ingenjörsstudenter. Saab klättrar från plats 22 till plats 16 bland kvinnliga ingenjörsstudenter och bland män går Saab från plats tre till fyra. Totalt bland samtliga svenska ingenjörsstudenter är Saab fortsatt den sjätte mest populära arbetsgivaren.

I samband med att Universums ranking presenterades tilldelades Saabs HR-direktör Lena Eliasson Årets Hederspris. Nedan delar av motiveringen:

Lena Eliasson, HR-direktör Saab

Lena tillhör de som har arbetat med frågorna allra längst i Sverige. Hon har en mycket gedigen kunskap om betydelsen av employer branding och tillhör den yttersta eliten i ämnet.

Hon har lyckats flerdubbla attraktiviteten hos så gott som alla arbetsgivare där hon verkat. Hemligheten är ett sant och uppriktigt engagemang i frågorna och en stor portion nyfikenhet.

– Det känns roligt att få det här priset eftersom Saab arbetat strategiskt för att vara en attraktiv arbetsgivare och att det nu ger resultat. Saab arbetar med flera stora industriprojekt och då är det viktigt att ha medarbetare med olika bakgrund. En karriär på Saab ska vara grejen oavsett bakgrund eller om du är tjej eller kille, säger Lena Eliasson, HR-direktör på Saab.

Saab fortsätter arbetet med att ytterligare öka kvinnliga ingenjörers intresse för företaget genom ett trepunktsprogram:
1. Tydlighet. Ständigt utveckla hur Saab visar och berättar vad företaget kan erbjuda som arbetsgivare.
2. Mötesplatser. Utveckla de mötesplatser där studenter möts och bli en aktiv samtalspartner i sociala medier i frågor som gäller unga talanger, ledarskap, mångfald och hållbara affärer.
3. Förebilder. Antalet kvinnliga chefer ska öka till 35 procent i Sverige och 30 procent i övriga länder. Medarbetarna i Sverige ska utgöras av 30 procent kvinnor, i övriga länder 25 procent. Målen ska vara uppfyllda år 2025.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.