Hoppa till innehåll

Saab förlänger PEP-avtal med Loganair

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har förlängt reservdelsutbytes-avtalet, Parts Exchange Program (PEP), med det skotska flygbolaget Loganair. Avtalet sträcker sig över fem år (2015-2020) och har ett värde om ca MSEK 118.

Det förlängda avtalet omfattar komponentreparationer och underhållsservice, inom ramen för PEP-programmet, och avser Loganairs Saab 340-flotta. Loganair flyger med 15 Saab 340 och fem Saab 2000 och har haft PEP-avtal med Saab sedan 1999.
PEP är ett så kallat ”power-by-the-hour-program”, vilket innebär att kunden omedelbart får utbytesenheter för komponenter som skickas in för reparation. Saab ser till att komponenterna repareras och återställs till flygvärdigt skick för återanvändning inom avtalet. Detta sker med små eller inga avbrott i flygverksamheten.
– Saab tryggar Loganairs komponentförsörjning i ytterligare fem år. Detta är ett bevis på att våra kunder är nöjda med den service vi erbjuder inom civilflyget, säger Torsten Öhman, chef för affärsenhet Air inom Saabs affärsområde Support and Services.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.