Hoppa till innehåll

Saab förbättrar övervakningen vid San Franciscos flygplats

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har meddelat att företagets flygplatsövervakningssystem ASSC (Airport Surface Surveillance Capability) nu tagits i drift av FAA (Federal Aviation Administraion) vid San Franciscos internationella flygplats (SFO).

San Francisco är den 36:e flygplatsen inom USA:s nationella luftrum (NAS) som erhåller förmågan. ASSC levereras av USA-baserade Saab Sensis, som ingår i Saabs affärsområde Surveillance. Systemet förser flygtrafikledarna i tornet med övervakning på marken och hjälper dem att leda flygplan och fordon inom flygplatsens område på ett säkert sätt.

– Saab strävar efter att förbättra säkerheten och effektiviteten inom flygbranschen. Vi ser den här milstolpen för flygplatsövervakningssystem i San Francisco som ännu ett stort steg på vägen mot målet och ser fram mot att fortsätta arbetet vid fler flygplatser inom USA:s nationella luftrum, säger Mike Gerry, chef för Saabs affärsenhet Air Traffic Management.

saabnyhet-161017-sfo-towerSan Franciscos flygplats är den första av åtta ASSC-implementeringar som FAA planerar att genomföra med Saabs programvara för multilateration, programvara för upptäckt och förvarning vid logiska säkerhetskonflikter, arbetsstationer för flygledare samt funktioner för inspelning och uppspelning. ASSC bearbetar ADS-B-data (Automatic Dependent Surveillance – Broadcast) tillsammans med data från andra källsensorer för att ge en samlad överblick över flygplatsens landnings- och taxibanor.

Dessutom möjliggör den flexibla systemarkitekturen hos ASSC framtida förbättringar av flygplatsernas marksäkerhet, bland annat genom trafikljus för landningsbanorna (RWSL), som för tillfället implementeras vid San Francisco International Airport, samt distribution av markförflyttningsdata till andra godkända system och användare.

Saab levererar flygtrafikledningslösningar till civilflyg, flygplatser och flygbolag i fler än 40 länder på sex kontinenter.

Läs mer om vad Saab kan erbjuda inom flygtrafikledning:
ATM video
B-roll for editorial use

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.