Hoppa till innehåll

Saab får tilläggskontrakt för delsystem till amerikanska marinens radarprogram

Försvars- och säkerhetsföretaget Saabs USA-baserade företag Saab Defense and Security USA, LLC. har fått ett kontrakt från Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) gällande ytterligare komponenter och delsystem till den amerikanska marinens AN/TPS-80 Ground/Air Task Oriented Radar (G/ATOR). Kontraktsvärdet är cirka18,6 miljoner USD (166 MSEK).

G/ATOR kommer att ge den amerikanska marinen ett enhetligt radarsystem för luftbevakning, luftförsvar, lokalisering av markvapen samt flygtrafikledning. Det är den första markbaserade multifunktionella AESA-radarn (Active Electronically Scanned Array) som utvecklas av USA:s försvarsdepartement.

– Med detta kontrakt fortsätter Saab att spela en betydande roll när det gäller att förse amerikanska marinen med denna kapacitet. Saabs beprövade förmåga att leverera innovativ radarteknik och högpresterande lösningar, både på egen hand och i partnerskap med amerikanska företag, utgör en stark grund för vårt företag och stöder vår ledande position som leverantör av radar- och sensorsystem till den globala marknaden, säger Erik Smith, vd för Saab Defense and Security USA.

Kontraktet från Northrop Grumman Corporation, huvudleverantör till den amerikanska marinen för G/ATOR-programmet, gäller leverans av större delsystem och utrustningar samt programvara till de nästkommande nio Low Rate Initial Production-enheterna (LRIP). Enheterna som är utvecklade och tillverkade av Saab, kommer att integreras av Northrop Grumman i leveransomgångar 3-5 av G/ATOR-systemen, som kommer att levereras till amerikanska marinen med start under 2018. 2016 slutförde Saab framgångsrikt leveranserna av de första sex systemen under ett tidigare kontrakt på LRIP leveransomgångar 1 och 2.

Saab är samarbetspartner till Northrop Grumman för programmet den amerikanska marinens AN/TPS-80. Saabs kontrakt omfattar prissatta optioner på ytterligare utrustning samt tillhörande reservdelar.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter
+46 (734) 180 018
presscentre@saabgroup.com

Mediakontakt Saab North America:
Mr. John A. Belanger, V.P., Head of Communications, Saab North America, Inc.
john.belanger@saabgroup.com
Tel: +1 (703) 406-7905
www.saabgroup.com 
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab Defense and Security USA LLC (SDAS) levererar avancerad teknik och system till USA:s väpnade styrkor och andra myndigheter. Företaget, med huvudkontor i Sterling, Virginia, har affärsenheter och lokalt anställda i fyra delstater. SDAS är ett helägt dotterbolag till Saab Group.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.