Hoppa till innehåll

Saab får radarkontrakt från amerikanska marinen

US Navy har inom ramen för Shipboard Air Traffic Radar-programmet lagt en beställning för tre av Saabs radarsystem AN / SPN-50 (V) 1. Programmet ligger i produktionsfasen Low Rate Initial Production (LRIP). Ordervärdet för kontraktet är 37,1 miljoner USD och den första leveransen är planerad till 2022. Radartillverkning, leverans, test och integrering kommer att äga rum på Saabs anläggning i Syracuse, New York, USA.

AN / SPN-50 (V) 1, som är en av de amerikanska versionerna av Saabs marina radarsystem Sea Giraffe Agile Multi Beam, kommer att fungera som den primära radarn för flygtrafikledning av såväl bemannade och obemannade flygsystem ombord på marinens kärnkraftsdrivna hangarfartyg och amfibiefartyg.

– Genom att utnyttja vår radarteknik som redan är i drift hos den amerikanska marinen, förstärker Saab tillsammans med Naval Air Traffic Management Systems Program Office fartygens förmåga till flygtrafikledning och säkerställer på så vis beredskap och kostnadseffektivitet, säger Erik Smith, VD och koncernchef, Saab i USA.

Leveranserna av den här avancerade flygtrafikledning- och landningsförmågan koordineras av amerikanska Naval Air Traffic Management Systems Program Office. I samarbete med Saab är de ansvariga för radarsystemets förvärv, utplacering och underhåll medan de är i drift hos den amerikanska marinen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saabtechnologies

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.